teisipäev, 29. mai 2018

Vietnamipärane kanasalat


Kui ilm kisub troopiliseks, ei kutsu veisepada enam nii valjul häälel kui võib-olla mõnel põhjamaisemal päeval. See kanasalat on igatahes minu viimase aja suur lemmik ja olen suuteline seda sööma ikka päris suurtes kogustes. Seepärast on retsepti juures ka viiteks "kuni neljale", mis on vist küll absoluutne miinimumjaotus. Tegelikult võib ka üksi olles sama portsjoni valmistada (ja kinni pista) -  kui juhtub järele jääma, siis maitseb see järgmisel päeval ka hea. Kui mugandamiseks peaks vajadus olema, siis punase kapsa asemele sobib tegelikult ka harik peakapsas väga hästi ning kes koriandriga sõber ei ole võib selle ära ka jätta. Eriti praktiliseks muutub see toit eelmise päeva ahjukanajääkide olemasolul - sel juhul kasuta filee asemel hoopis neid.

VIETNAMIPÄRANE KANASALAT
kuni neljale

1 broilerifilee (või u 200g eelmise päeva ahjukana)
200 g Hiina kapsast
200 g punast kapsast
1 porgand
1 rohelise sibula vars
1 tl õli

Kaste:
1 roheline või punane tšilli
1 küüslauguküüs
1 sl rafineerimata roosuhkrut või agaavisiirupit
1 tl riisiäädikat või valget veiniäädikat
1 sl laimimahla
1 sl Tai kalakastet
1 sl mahedamaitselist õli (nt.viinamarjaseemneõli)

Lisaks :
peotäis koriandri- ja mündilehti
peotäis maapähkleid

Kuivata kanafilee ja kuumuta pannil 1 tl õli. Lisa kanafilee, siledam pool all, kata pann kaanega ja kuumuta kana kesmisel kuumusel 4-5 minutit. Keera teine pool ja kuumuta samamoodi veel 4 minutit. Lõpuks tõsta pann tulelt ja lase kaane all 4 minutit puhata, seejärel eemalda filee ja lase jahtuda. Kui kasutad eelmise päeva ahjukanajääke, jäta see etapp vahele.
Sega kokku kaste. Selleks eemalda tšillilt seemned ja haki see ning sega hakitud küüslaugu ja ülejäänud kastme koostisosadega. Sega korralikult, kuni suhkur on sulanud.
Riivi porgand ja haki kapsad ning roheline sibul. Tõmba jahtunud filee kahe kahvli abil õhemateks ribadeks ja maitsesta kergelt supilusikatäie kastmega. Lisa kana köögiviljadele, vala peale ülejäänud kaste ja sega. Rösti kuival pannil maapähklid, haki kergelt ja puista salatile. Rebi sekka koriandri- ja mündilehed ning serveeri.

*Retsept valmis koostöös Talleggiga


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar