laupäev, 12. mai 2018

Keefirikook rabarbriga


See kook siin vajab küll veidi tardumisaega, kuid valmib tegelikult ilma suurema jantimiseta. Kes emadepäeva pigem pealelõunasel ajal tähistavad, jõuavad selle kenasti veel hommikul külmikussegi pista. Eriti, kui pakk keefirit ja käputäis rabarbrivarsi juhtumisi kodus olemas on. Muidugi on see aga maitsev ka igal muul ajal. Kook meenutab oma olemuselt päris palju keefiritarretist - kui põhi ära jätta ja pista segu väikematesse vormidesse, siis võibki hoopis sellist versiooni kasutada! Pistaatsiapähklid ei ole kohustustlikud, kuid annavad koogile toreda värvikontrasti ning natuke raginat hamba alla samuti. Võid kasutada siin aga ka hoopis hakitud mandleid või pähklilised üldse välja jätta. 
Ilusat emadepäeva kõigile! Eriti emadele! :)


KEEFIRIKOOK RABARBRIGA

kaheksale

200 g rabarbrivarsi
100 g moosisuhkrut (Dansukker)
30 g maasikaid või vaarikaid (võivad olla külmutatud)
1 vanillikaun
julge sorts sidrunimahla
175 g kaeraküpsiseid
50 g võid
8 dl keefirit
0,5-0,75 dl heledat siirupit (Dansukker)
40 g želatiinipulbrit või 15 lehte želatiini
2 sl soolata pistaatsiapähkleid (soovi korral)


Vala potti koorimata tükeldatud rabarber ja moosisuhkur ning sidrunimahl. Poolita vanillikaun, tõmba noaotsa abil seemned välja ning pista koos kaunadega potti. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud ning seejärel veel u 5 minutit. Lisa marjad ja lase täielikult jahtuda.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.
Püreesta pool rabarbrisegust(eemalda enne vanillikaun) ja sega keefiri ning siirupiga. Sega želatiin u 4 sl veega ja lase pisut paisuda. Sulata madalal kuumusel väiksemas potis või vesivannil, kuni želatiin on sulanud. ( Kui kasutad želatiinilehti, leota neid eelnevalt vees, seejärel suru käte vahel liigne vesi välja ja sulata siis samamoodi nagu pulberželatiini). Sega želatiiniga väiksem kogus keefirisegu ning seejärel nirista kõik peene joana ülejäänud segu hulka, samal ajal hoolega segades. Vala rabarbrikeefir küpsisepõhjale ja lase külmkapis tarduda 4-5 tundi, veel parem üle öö. Serveerimisel tõsta peale järele jäänud rabarbritükke ja soovi korral ka hakitud pistaatsiapähkleid. 


* Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar