kolmapäev, 14. märts 2018

Küpsetuspaberis aurutatud kanafilee


Lisaks sellele, et ma viimasel ajal palju sporti olen teinud, on kohe-kohe trükikojast välja pääsemas ka Lia Virkuse ja minu padades-pottides valmis küpsenud kanaroogade raamat. Olen ise väga põnevil, aga  samas natuke kardan ka - et kas ikka kõik sai täpselt selline nagu ette kujutan, sest arvutiekraanil ja päris paberil on ikka päris suur vahe sees. Samamoodi võib ei tea kust teinekord raamatusse sisse hüpata mõni kotermann ja retseptikogustelt valikuliselt gramme või detsiliitreid pihta panna. Ja kuigi selliseid asju juhtub harva, sest kogu materjal vaadatakse mitme ja mitme agara inimese poolt mitu-mitu korda üle, on ikka kuni raamatu ilmumiseni ärevus sees ja sinna ei saa ma enda puhul midagi parata.
Aga kanatoite sai kokku palju. Mitmed nendest pääsesid raamatusse, aga mõned jäid ruumipuudusel välja, millest on muidugi kahju. Avastasin ka, et kuigi olen juba tükk aega kanalainel, on blogi retseptivalik selles osas siiski kesine ja vea parandamine ju igati minu võimuses. Niisiis, rohkem kanatoite hakkab siiagi kogunema, kuid muidugi mitte ainult. 
Alljärgnevast toidust ka natuke. Küpsetuspaberis aurutamine on igati hea nipp ja seda kasutan ma viimasel ajal päris tihti. Paberiga mässamine võib tunduda tüütu ja keeruline, aga kui ükskord juba toidupaki valmis voldid, siis tundub see eelnev hirm endalegi tobe. Paberisse saab lisaks kanale pista ka erinevaid köögivilju, samal meetodil saab valmistada ka näiteks kalafileepakikesi või siis jäädagi ainult köögiviljade-ürtide juurde. Toit valmib n.ö. "omas mahlas" ja jääb korraga nii mahlane kui maitseküllane, sest pakk hoiab kõike korralikult kinni. Siinne retsept on ühele, kuid samamoodi võib valmistada personaalseid "toidupakke" igale sööjale. Kui seltskonnas on juhtumisi mõni paprikapõlgur (või mõne muu köögivilja, kala vms mittesööja) siis tema portsjonis saab asendusi teha samuti vägagi mugavalt.



KÜPSETUSPABERIS AURUTATUD KANAFILEE

ühele

1 broilerifilee
100 g kartulit
5 kirsstomatit
20 g paprikat
1 küüslauguküüs
paar tüümianioksa või pisut kuivatatud tüümiani
1 tl oliiviõli
soola, pipart

  • Kuivata kanafilee majapidamispaberiga ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Lase vähemalt pool tundi toatemperatuuril maitsestuda ja üles soojeneda.
  • Koori kartul ja lõika õhemateks viiludeks. Koori ja viiluta ka küüslauguküüs ning poolita tomatid ja tükelda paprika. 
  • Voldi küpsetuspaberileht (u 38×42 cm) keskelt pooleks ja lahti tagasi. Voltimisjoone lähedale paberi keskel lao kartulid, küüslauk, tomatid ja paprika ning aseta nendele kanafilee. Lisa tüümian ja vala üle oliiviõliga. Vii vaba paberipool nüüd üle täidise ja rulli küpsetuspaberiääred koos poolkaarekujuliselt kokku, nii et täidis jääks justkui paberist pelmeeni sisse peitu. Jäta õhule liikumisruumi ja ära rulli paberit liiga tiheldalt kokku. 
  • Küpseta 180-kraadises ahjus u 25 minutit. 
  • Lase 5 minutit paberis veel „tõmmata“ ja seejärel serveeri. Paku kõrvale ka värsket salatit. Kui sööjaid on rohkem, valmista igaühele oma „kanapakk“.


* Retsept valmis koostöös Talleggiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar