reede, 16. veebruar 2018

Jogurtine hommikuamps apelsinide ja krõbedate kaerahelvestega



Kes armastab krõbedat röstitud müslit vähemalt pooltki nii palju kui mina, saab aru, mida tähendab see, kui hommikul unise sammuga, lusikas ühes ja marjade-jogurtiga täidetud kauss teises käes köögikapi poole tormelda vaid selleks, et leida eest tühi müslipurk. Ah jaa! Saigi vist eile otsa! Sellised toredad tõdemused võivad tegelikult rikkuda terve päeva. Ja siin pole mõtet ainult iseennast haletsema jääda - kuri inimene külvab teadupärast ju oma kurja tuju rõõmuga teistele edasi. Ning nii võib päeva lõpuks selle ainsama tühja müslipurgi tõttu leida võib-olla tuhandeid kodanikke, kes näiteks poesabas vahele trügivad, lastele mõned märkused rohkem kirjutavad või autoga poriloigust läbi sõites omakorda veel vähemalt kümmet inimest pahandavad. Jah, tõepoolest! Ühest tühjast müslipurgist võib sündida väga palju kurja! Õnneks pole see aga maailmalõpp seni kuni kapis leidub pisut kaerahelbeid ja veel üht koma teist. 

Krõbe kaerahelbesegu saab nimelt valmis minutitega ja allpool kirjas olevat toitu võib näiteks väga julgelt süüa ka vahepalana ning  isegi mõnel nädalavahetuse brunchil oleks see ilmselt täitsa omal kohal. Ei pea peenutsema kui käepärast ei ole veriapelsine - sobivad ka tavalised ning tegelikult võib jogurtisse pista ka lihtsalt mõned viilud banaani või muud meelepärast puuvilja ning  marjavaliku osas piirduda sellega, mida kodune sügavkülmik parasjagu pakub. Jogurti asemel olen vahel kasutanud ka 3% maitsestamata kohupiimakreemi, mis ka päris mõnus jääb.  Niisiis kaerahelves pannile ja päev võibki hea tujuga alata!



JOGURTINE HOMMIKUAMPS APELSINIDE JA KRÕBEDATE KAERAHELVESTEGA

Kolmele

4 väiksemat (veri-)apelsini
450 g Kreeka jogurtit (või 3% maitsestamata kohupiimakreemi)
60 g (külmutatud) vaarikaid
2-3 sl rafineerimata roosuhkrut (Dansukker)
3 sl täistera kaerahelbeid
1 sl kookoshelbeid
1 tl mooniseemneid
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Võta vaarikad sulama, kui kasutad külmutatud marju. Lõika apelsinidelt koor koos säsiosaga maha ning tükelda 3 apelsini.  Viimasest apelsinist  jäta pool esialgu puutumata. Tõsta apelsinitükid kaussi ootele.
Kuumuta pannil 1 sl suhkrut koos võiga ja lase segul päris vedelaks karamelliseeruda, sega hulka kaerahelbed ning kuumuta segades minutijagu, kuni need võtavad kena kuldse jume. Lisa kookoshelbed, mooniseemned ja kaneel, sega läbi ja vala eraldi nõusse jahtuma.
Jaga apelsinitükid kolme kausi vahel ja tõsta juurde pooled vaarikatest. Pigista seisma jäänud poolikust apelsinist mahl pannile ja vala ettevaatlikult juurde ka apelsinitükkidest välja imbunud mahl, kui seda jäi kausipõhja. Lisa 1-2 sl suhkrut ja kuumuta kergelt, kuni see on sulanud ja saad paari sl jagu siirupist vedelikku.Pool segust vala järele jäänud vaarikatele ja pool tõsta apelsinidele.  Purusta vaarikad kergelt kahvliga ja sega kergelt jogurti või kohupiimakreemiga. Saadud segu jaga apelsinidele ning peale tõsta karamelline kaerahelbe-kookosesegu. Serveeri kohe.

* Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar