laupäev, 16. september 2017

Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

Minu aed ütleb, et õunadega pole sügis ka sel aastal koonerdanud. Kui aga paari puu pealt saab saaki täpselt niipalju, et mahlapressi pole mõtet õuele ajada, kuid kogu seda kraami ise ka kinni pista ei jaksa, siis pole muud teha kui iga võimaliku toidu sisse õunu toppida. Eriti kui tegu on magusamate söögiõunadega, mis pikemat säilitamist ei kannata. Püüan nüüd oma laadungit kuidagi mõistlikult köögis rakendada ja uusi ning vanu retsepte siia blogisse ka pista. Ja kõik head ning paremad õunaretseptid, millega kokku olete puutunud on kommentaarides samuti vägagi teretulnud - usun et ubinauputust tuleb ette praegu päris paljudel ja häid mõtteid pole kunagi liiga palju.
Ahjuõunad näiteks on minu arvates täielik kiirklassika, mida saab kasutada nii magustoituna kui nagu allpool järele proovitud - ka pudrukattena. Hirsi taasavastasin enda jaoks aga alles mõned aastad tagasi ja nüüd kasutan seda tihti nagu kuskussi või kinoad kas salatites või ahjuköögiviljadega segatult ning mis seal salata, tegu on igati maitsva (ja toitaineterikka!) kraamiga. See retsept lahendab ära muidugi ainult nelja õnnelikku õuna mure, mis suurema lasti juures mõne ainult naerma ajab. Aga noh, siis juhuks kui need neli just näiteks üle juhtuvad olema. :)





HIRSIPUDER MANDLIPIIMA JA AHJUÕUNTEGA

Neljale


2 dl hirssi
2 dl vett
6 dl mandlipiima
1 sl mett
meresoola


Ahjuõunad:
4 õuna
1 sl mett
4 sl mandlilaaste
näpuotsaga jahvatatud kaneeli


Kuumuta potipõhjas hirssi segades nii minuti jooksul. Lisa vesi, 5 dl mandlipiima, sool ja suhkur. Lase u 15 minutit podiseda, vahepeal segades. Kui puder tundub peaaegu pehme, lase kaane all veel 5 minutit tõmmata. Vajadusel lisa veel veidi vett. Samal ajal kui puder keeb tükelda õunad veerandikeks või suuremate õunte puhul veel väiksemateks tükkideks, sega meega läbi ja puista peale kaneel ja mandlilaastud. Küpseta 180 kraadises ahjus kõpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil samuti u 15 minutit. Jaga puder kaussidesse, lisa ahjuõunad ning vala juurde sorts mandlipiima ning nirista juurde pisut vedelat mett.



* Retsept ilmus ka ajakirja  Anne&Stiil märtsinumbris

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar